Cyklista zomrel pri dopravnej nehode, krádež VW Passatu

05.01.2008 Celý región

Prešov 5. januára (TASR) - Pri piatkovej dopravnej nehode v Prešove cyklista podľahol ťažkým zraneniam. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.
Na ulici generála Svobodu došlo o 10. hodine ku kolízii fiatu, ktorý viedol 27-ročný vodič z Lučiny v okrese Prešov a 62-ročného cyklistu z Prešova. Ako informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová, vodič viedol vozidlo smerom od Ľubotíc na prešovské sídlisko Sekčov, pričom z nezistených príčin prednou pravou časťou vozidla narazil do cyklistu. Ten utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Na vozidle vznikla škoda 75.000 korún a na bicykli 5000 korún. Policajti dychovou skúškou u vodiča nezistili požitie alkoholických nápojov. Telo nebohého previezli na pitvu na patologicko-anatomické pracovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Prešove.
V piatok 4. januára bolo na území Prešovského kraja 19 dopravných nehôd, pri ktorých jeden človek zomrel a traja sa zranili ľahko. Škody predstavujú takmer 900.000 korún.

Krádež VW Passatu:
Dňa 4.1.2008 v čase od 19.00 do 21.00 hod. neznámy páchateľ ukradol os. mot. vozidlo zn. VW PASSAT COMBI, striebornej metalízy, MPZ: D, EČV: SIOI22, ktoré bolo zaparkované na parkovisku pred reštauráciou ALBAS v Starom Smokovci, okr. Poprad.
 

Vyberte región

mark